Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΙΕΣ
ΟΜΙΛΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΚΟΣΑΛΗ
ΣΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΙΕΣ

Φίλες και φίλοι
αγαπητοί συμπολίτες μου

Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε απόψε με την παρουσία σας.
Σας ευχαριστώ που τούτες τις δύσκολες ώρες βρίσκεστε κοντά μου.
Σας ευχαριστώ απ' τα βάθη της καρδιάς μου.
Βλέπετε, δεν διαφέρουμε μεταξύ μας. Όλοι μας έχουμε κάτι πολύ δικό μας που όταν χαθεί, νοιώθουμε κι εμείς χαμένοι. Όμως, η ζωή προχωρά. Και πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Να συνεχίζουμε τον αγώνα παρά τις απώλειες.
Τώρα περισσότερο από ποτέ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΣΤΗ!
ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ
Για να δώσουμε ΑΞΙΑ στον τόπο μας. Για να δώσουμε ΑΞΙΑ στους ανθρώπους μας.

Φίλες και φίλοι
αγαπητοί συμπολίτες μου
Ο τόπος μας είμαστε ΕΜΕΙΣ! Είμαστε οι άνθρωποι που ζούμε εδώ. Που μείναμε εδώ. Που αγαπάμε τη γη μας, που σεβόμαστε τους προγόνους, που έχουμε όραμα για τα παιδιά μας.
Ξεκινάμε λοιπόν από τον άνθρωπο και επιστρέφουμε στον άνθρωπο. Τώρα μπορούμε. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να μεριμνήσουμε για τον ηλικιωμένο, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον επιχειρηματία, τη μητέρα, τα ΠΑΙΔΙΑ μας.
Ο “Καλλικράτης” δίνει στους Δήμους πολλές αρμοδιότητες.
Το τοπίο αλλάζει.
Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας. Μπορούμε να ορίσουμε την τύχη μας. Έχουμε την επιλογή, έχουμε την ευκαιρία να μην την αφήσουμε έρμαιο στο αθηνοκεντρικό κράτος.
Ο Καλλικράτης μεγάλωσε τα όρια του τόπου μας. Τώρα πια είμαστε ισχυρότεροι. Μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. ΑΥΤΗ είναι η μεγάλη ευκαιρία που μας προσφέρεται. Ευκαιρία να ενώσουμε κοινές αξίες κι αρχές, ιδέες, γνώσεις κι εμπειρία, πάνω και πέρα από ανούσιες αντιπαραθέσεις και αδιέξοδους τοπικισμούς, και ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ στον ηλικιωμένο που δυσκολεύεται στην καθημερινότητα του. ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ στον άρρωστο που υποφέρει. Η οικογένεια μου το έζησε. Εγώ προσωπικά το έζησα. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει η φροντίδα ενός ανήμπορου ανθρώπου. Ξέρω πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να προσφέρει η Πολιτεία. Για αυτό και δεν κλείνουμε τα ΚΑΠΗ όπως κάποιοι προύχοντες του αθηνοκεντρικού κράτους πρότειναν. ΤΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ. ΔΕΝ εγκαταλείπουμε το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”. ΤΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ.

Φίλες και φίλοι
αγαπητοί συμπολίτες μου

Ετούτες τις ώρες πρέπει ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ στη εργαζόμενη μητέρα που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά της. Ενισχύουμε τη λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και προχωρούμε στη δημιουργία νέων.
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ στα παιδιά που διεκδικούν το δικαίωμα στη γνώση. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ στον εκπαιδευτικό που κρατά το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια του. Να βοηθήσουμε το έργο του. Στο πρόγραμμα μας συμπεριλάβαμε προτάσεις εκπαιδευτικών για μια ΠΑΙΔΕΙΑ χωρίς αποκλεισμούς. Θα προσπαθήσουμε να τις υλοποιήσουμε και ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ για την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου εδώ, στις Αγίες Παρασκιές.

Φίλες και φίλοι
αγαπητοί συμπολίτες μου

Ετούτες τις ώρες πρέπει ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ δίπλα στον επαγγελματία, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον εργαζόμενο.
Πρέπει ο τόπος μας να μπορεί να παράγει πλούτο. Να μπορεί να κρατήσει τα παιδιά μας εδώ. Για αυτό:
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Πρέπει να είναι ενημερωμένοι. Να ξέρουν ποια προϊόντα είναι ανταγωνιστικά. Να τα παράγουν. Να τους δώσουν Ονομασία Προέλευσης και να τα προωθήσουν στις ξένες αγορές. Για αυτό και θεωρούμε απαραίτητη τη σύσταση Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας στο Δήμο μας.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα στον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει τις οικονομίες του εδώ. Πρέπει να διευκολύνουμε το έργο του, για να διατηρήσει θέσεις απασχόλησης. Για να δημιουργήσει νέες. Για αυτό και θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αλάγνι. Για αυτό και θα αναπτύξουμε νέο επιχειρηματικό πάρκο στα Αστερούσια. Για αυτό και θα προωθήσουμε την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού που θα εξαλείψει τη διάσπαρτη και άναρχη χωροθέτηση νέων μονάδων.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα σε όσους επενδύουν στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Θέλουμε προορισμούς ονομασίας προέλευσης. Θεωρούμε πως πρέπει να παντρέψουμε τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και να προσφέρουμε στον επισκέπτη ένα τουριστικό προϊόν ποιότητας που θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα στον πολίτη. Έχουμε πλήρη επίγνωση των αναγκών του.
Την ανάγκη του για νερό. Δε νοείται το 2010 να υπάρχει δημότης του Δήμου που να μην έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Δεσμεύομαι προσωπικά: ΝΕΡΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα στον πολίτη. Έχουμε πλήρη επίγνωση των αναγκών του.
Την ανάγκη του για καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον. ΌΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. Σεβασμός στο περιβάλλον, σημαίνει ΑΞΙΑ στον τόπο μας.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα στον πολίτη. Έχουμε πλήρη επίγνωση των αναγκών του.
Την ανάγκη του να προστατεύει και να προάγει τον πολιτισμό μας. Την ανάγκη του να αθλείται και να βρίσκει διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης.
Την ανάγκη του να μετακινείται απρόσκοπτα στα όρια του Δήμου. Να επισκέπτεται τις περιουσίες του. Μια σειρά έργων οδοποιίας και αγροτικής οδοποιίας βρίσκονται σε εξέλιξη και διεκδικούμε κι άλλα. Δε νοείται να τα αφήσουμε στην τύχη τους. Θα παλέψουμε για να ολοκληρωθούν. Θα παλέψω ΕΓΩ προσωπικά.
Δεν σκοπεύω να χαρακτηριστώ Δήμαρχος των δυο μηνών. Με την ψήφο σας θα ασκώ με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ τα καθήκοντα του Δημάρχου μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μου. Τον τόπο τον ξέρω. Τα προβλήματα τα ξέρω. Εσάς σας γνωρίζω. Η γνώση υπάρχει για αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα. Η όρεξη για δουλειά επίσης υπάρχει.

Φίλες και φίλοι συμπολίτες μου,

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. Και να σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου με ΣΕΒΑΣΜΟ
Στο μυαλό το δικό μου η λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ έχει μεγάλη αξία. Είναι συνώνυμη της λέξης ΑΞΙΑ.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών και κτίζουμε πάνω σε αυτό το δικό μας.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ το μόχθο των ανθρώπων του τόπου μας και στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ των προϊόντων μας, τον πλούτο που παράγει ο τόπος μας.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τις απόψεις όλων των συμπολιτών μας. Για μας όλοι κρύβουν μια ΑΞΙΑ μέσα τους. Τους καλούμε να συμβάλουν ενεργά, ώστε να γίνουμε καλύτεροι.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ το περιβάλλον και τον τόπο που μας φιλοξενεί.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ την ΑΞΙΑ των ανθρώπων μας. Την αξία που έχει η εμπειρία των μεγαλύτερων. Την όρεξη, τον ενθουσιασμό, την εντιμότητα, το κέφι που έχουν οι νεότεροι. Το μέλλον που έχουν τα παιδιά μας.
Στο αγώνα που από σήμερα συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, δεν είμαι μόνος μου. Στηρίζομαι στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ. Αν δείτε προσεκτικά το συνδυασμό μας θα διαπιστώσετε ότι έχουμε συνθέσει την εμπειρία με τη γνώση. Το παλιό με το καινούργιο. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Έχω την τιμή και την τύχη να έχω κοντά μου μια καλή ομάδα, άξιων συνεργατών των οποίων τη γνώμη σέβομαι και εκτιμώ. Το απέδειξα όταν ζήτησα τη γνώμη τους για το πρόγραμμά μας. ΟΛΟΙ κατέθεσαν την άποψή τους. Ήταν μια πράξη σεβασμού προς όλους εσάς που είστε κοντά μου, ετούτη την ώρα. Ήταν μια πρώτη γεύση για το πως σκοπεύω να διοικήσω τον Δήμο – αν όλοι εσείς, αγαπητοί συμπολίτες μου μου δώσετε την αξία της ψήφου σας.
ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
Σας ευχαριστώ












4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.ΚΟΚΟΣΑΛΗ ΔΕ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ....ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΤΑ....ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

KALI EPITIXIA MANOLI.KALI EPITIXIA STON DIKEO AGONA POU KANIS,KE THA SE VGALI DIMARXO,GIATI TO AKSIZIS!!!! PISTEVO NA EMATHES ME ME PROIN IGESIA ENOS ORGANIZMOU TI EKANAN E?OI KIRIOI AFTOI STIRIZOUN KE DIMARXO E? GIATI AGORI MOU DEN TO LES NA TO MATHI O KOSMOS??TO KSERO OTI DEN ISE AFTOU TOU IDOUS POLITIKOS.KE PALI KALI EPITIXIA!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιο πολιτικό λόγο σπάνια συναντάς σε τοπικό επίπεδο. Ο άνθρωπος βγάζει φωτιές. Ξέρει τι θέλει να πει και που θέλει να πάει. Έχει όραμα, έχει πολιτική άποψη, έχει τεχνοκρατική αντίληψη. Και πάνω απ' όλα έχει ανθρωπισμό.

Μπράβο! Το νέο μεγάλο ταλέντο της κρητικής πολιτικής σκηνής. Πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να δείξει την ΑΞΙΑ του...!