Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΙΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
Μανόλη ΚΟΚΟΣΑΛΗ
στην ΜΥΡΤΙΑ


Φίλες και φίλοι
Αγαπητοί συμπολίτες μου

Σας ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ για να ακούσετε το πως σκεφτόμαστε να διοικήσουμε το Δήμο εφόσον μας τιμήσετε με την ψήφο σας, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας και το κυριότερο γιατί να προτιμήσετε εμάς.

Αλλά πριν προχωρήσω θέλω να σταθώ σε κάτι προσωπικό. Βρίσκομαι στο χωριό ενός πολύ καλού μου φίλου, που πριν από ένα χρόνο έφυγε απ' τη ζωή. Του φίλου μου του Γιάννη του Γιακουμάκη. Έναν άνθρωπο ο οποίος με βοήθησε στο ξεκίνημά μου στο Δήμο Καζαντζάκη, ως μηχανικό. Έναν άνθρωπο που πίστεψε σε μένα. Για μένα ο Γιάννης ήταν εκτός από καλός φίλος ένας άνθρωπος που μου στάθηκε σαν τον πατέρα μου. Πριν φύγει απ' τη ζωή μού ζήτησε να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις και να διοικήσω τον τόπο αυτό. Πιστεύω φίλε Γιάννη ότι αυτή η ώρα ήρθε.
Εκείνος το πίστεψε, πρέπει να το πιστέψετε κι εσείς.

Για αυτό και απόψε εδώ, στέκομαι ενώπιον σας για να διεκδικήσω την ψήφο σας και να σταθώ αντάξιος της επιθυμίας του φίλου μου.

Φίλες και φίλοι
Αγαπητοί συμπολίτες μου

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΙΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Για μένα ο Δήμος δεν είναι ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. Να κάτσω σε μια καρέκλα και να μη ξεκουνώ. Για μένα, ο Δήμος είναι το ΜΕΣΟ για να προσφέρω πέντε πράγματα στον τόπο. Να αξιοποιήσω τις γνώσεις που απέκτησα απ' τις σπουδές μου ως πολιτικός μηχανικός με ειδικότητα σε έργα περιβάλλοντος, την εμπειρία που έχω αποκτήσει δουλεύοντας στην αγορά. Και την εμπειρία επί θεμάτων αυτοδιοίκησης ως Αντινομάρχης επί έξι χρόνια.

Θεωρώ ότι στις μέρες μας δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις. Ούτε βεβαίως υπάρχουν πολυτέλειες για θεωρητικού χαρακτήρα προσέγγισης. Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα, λίγο πολύ τα γνωρίζετε και φυσικά τα γνωρίζουμε κι εμείς. Οι αρμοδιότητες των νέων Δήμων είναι κι αυτές συγκεκριμένες, αλλά αρκετά διευρυμένες, ώστε να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχουμε πολλές δυνατότητες ουσιαστικών παρεμβάσεων.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι οι λύσεις. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο επιλογής.

Λοιπόν, εμείς λέμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λύσεις.
  1. Διότι είμαστε μια φρέσκια και ξεκούραστη ομάδα. Ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων δεν ξεπερνά τα 45 χρόνια. Που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ όρεξη για δουλειά. Υπάρχει όραμα. Υπάρχει ελπίδα ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι που να πάει τον τόπο μας μπροστά.
  2. Διότι υπάρχει κατάρτιση. Υπάρχουν νέες ιδέες και η σύγχρονη τεχνογνωσία που διαθέτουν αρκετοί από μας. Αν κοιτάξετε προσεκτικά το 50% των μελών του Συνδυασμού μας είναι άτομα με Ανώτατη Εκπαίδευση, πανεπιστημιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους. Ορισμένοι έχουν και διδακτορικά. Όλοι αυτοί έρχονται με σύγχρονες απόψεις για τα θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Γνωρίζουν τα καινούργια δεδομένα που διαμορφώνονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Θα έλεγα ότι τέτοια ποιότητα συνδυασμού θα δυσκολευτείτε να βρείτε σε επίπεδο περιφέρειας, όχι Δήμου.
  3. Διότι υπάρχει κι η εμπειρία. Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης βρίσκονται κοντά μας. Άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση και
  4. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι καθημερινοί, άνθρωποι της εργασίας που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του νομού.
Λέμε λοιπόν. Τα προβλήματα λύνονται αν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Τους διαθέτουμε. Με την ψήφο σας θα τους δώσετε την ευκαιρία να πάρουν και τις κατάλληλες θέσεις.

Αρκεί μόνο η κατάρτιση; Όχι! Χρειάζεται να υπάρχει και πνεύμα συνεργασίας. Εγώ το λέω συνεχώς. Στηρίζομαι στο ΕΜΕΙΣ κι όχι στο ΕΓΩ. Το έχω αποδείξει όταν έθεσα το πρόγραμμα μας σε δημόσια διαβούλευση. Όλοι είπαν τις απόψεις τους. Ο καθένας μετέφερε τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής του. Τα αξιολογήσαμε. Τα ιεραρχήσαμε. Τα συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα μας. Είναι ένα πρόγραμμα αναλυτικό, κοστολογημένο και ρεαλιστικό.

Κι επιμένω στην έννοια της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. Διότι πιστεύω πως ο αντίπαλος είναι κοινός. Είναι τα προβλήματα του τόπου. Και από την επομένη των εκλογών ενωμένοι όλοι θα βρεθούμε απέναντι σε αυτά τα προβλήματα. Σας δηλώνω λοιπόν εδώ, ότι την επομένη των εκλογών – εφόσον εκλεγώ Δήμαρχος – θα καλέσω όλους όσους θήτευσαν Δήμαρχοι τα προηγούμενα χρόνια στους Δήμους που συνενώθηκαν για να συστήσουμε μια “Επιτροπή Σοφών” που θα λειτουργεί συμβουλευτικά στο Δήμαρχο.

Θέλουμε την εμπειρία τους. Θέλουμε τη γνώση τους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι.

Χώρος για αδράνεια ΔΕΝ υπάρχει.

Χρόνος για χάσιμο ΔΕΝ υπάρχει.

Πεδίο για ανούσιες αντιπαραθέσεις και αδιέξοδους τοπικισμούς ΔΕΝ υπάρχει.

Εκείνο που υπάρχει είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Να ορίσουμε την τύχη μας.

Να ενώσουμε κοινές αξίες κι αρχές, ιδέες, γνώσεις και εμπειρία,

ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό μας αντίπαλο. Τα προβλήματα το τόπου μας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία. ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ και να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο για μας και για τα παιδιά μας.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να αναμορφώσουμε τον τόπο μας. Καμία απόφαση του αθηνοκεντρικού κράτους δεν μπορεί να μας επιβάλει τον τρόπο που θα ζήσουμε. Από μας εξαρτάται αν θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα Δήμο αντάξιο της ιστορίας, του πολιτισμού μας, του πλούτου που έχει η γη μας, των ανθρώπων που ζουν κι εργάζονται εδώ.

Όποιος σήμερα υποστηρίζει πως οι νέοι Δήμοι είναι αδύναμοι, στερούνται χρημάτων και δυνατοτήτων λέει τη μισή αλήθεια.

Πράγματι, υπάρχει ακόμα η εξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ' την κεντρική Διοίκηση. Πράγματι, ακόμα η πλήρης αποκέντρωση του κράτους δεν έχει επιτευχθεί. Όμως, είναι αλήθεια πως ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση έχει γίνει. Είναι στο χέρι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναδείξει το ρόλο της. Και να αποδείξει ότι μπορεί να απεγκλωβιστεί απ' το στενό εναγκαλισμό του αθηνοκεντρικού κράτους.

Εκείνοι που μεμψιμοιρούν, είναι εκείνοι που αναζητούν άλλοθι για τις αδυναμίες τους.

Είναι εκείνοι που αναζητούν άλλοθι για την έλλειψη οράματος και προτάσεων.

Εκείνοι που αναζητούν άλλοθι για ανεπάρκειες και αδυναμίες τους.

Εμείς δεν θα αναζητήσουμε κανένα άλλοθι. Εμείς δεν κάνουμε μπρος πίσω ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος. Μένουμε πιστοί στις απόψεις που υποστηρίζουμε. Μένουμε πιστοί στην ορθότητα των προτάσεων που καταθέτουμε. Και λέμε ανοικτά και ξεκάθαρα:

ΓΙΑ Ό,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ.

Για αυτό και ζητάμε να μας εμπιστευτείτε!

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε καμία απόφαση που θα κρίνουμε ότι στρέφεται ενάντια στο συμφέρον των Δημοτών μας!

Ακούω πολλούς από σας να εκφράζουν φόβους. Να είναι ανήσυχοι για τις αλλαγές που θα επιφέρει στη ζωή τους, η συνένωση τριών ιστορικών Δήμων του τόπου μας. Σας το δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά:

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ εις βάρος των δημοτών. Υπηρεσίες που αποδεδειγμένα εξυπηρετούν τους δημότες ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ. Είναι δέσμευση μου. Δεν το διαπραγματεύομαι.

Τι έχουμε λοιπόν μέχρι εδώ; Είπαμε

ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΙΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΚΑΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΓΩ. ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.

Και προσθέτω:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Είναι δέσμευση μου. Το έχω τονίσει κατ' επανάληψη σε δημόσιες και κατ' ιδίαν τοποθετήσεις μου. Είμαι ένας νέος πολιτικός που διεκδικεί να αναλάβει τη διοίκηση ενός νέου Δήμου. Δεν έχω λόγο να κρύψω τίποτα. Δεν έχω λόγο να χρεωθώ αστοχίες του παρελθόντος. Δεν έχω λόγο να καλύψω κανένα.

Για αυτό απ' την 1η Γενάρη – αν εσείς με αξιώσετε να αναλάβω τη Διοίκηση του Δήμου – θα δώσω στη δημοσιότητα την περιουσιακή μου κατάσταση και θα προχωρήσω σε καταγραφή των οικονομικών του Δήμου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΩΣ

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Να γνωρίζει ο δημότης αν χρωστά και πόσα χρωστά ΟΧΙ μόνο ο Δήμος, αλλά κι οι επιχειρήσεις που εποπτεύει. Διότι τι σημασία έχει να εμφανίζεται ο Δήμος πλεονασματικός, όταν οι επιχειρήσεις είναι ελλειμματικές. Και το λέω αυτό διότι κάποιοι διατείνονται ότι ο Δήμος τους δεν χρωστά, την ώρα που η δημοτική τους επιχείρηση είναι καταχρεωμένη.

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ

Φίλες και φίλοι
αγαπητοί συμπολίτες μου

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η στιγμή είναι κρίσιμη. Η ψήφος σας έχει ΑΞΙΑ. Την διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τη διεκδικώ με όλη μου τη ψυχή.

Στέκομαι απόψε ενώπιον σας και σας καλώ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ στον ηλικιωμένη, στην εργαζόμενη μητέρα, στα παιδιά, στους δασκάλους, στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, στον επαγγελματία, στον εργαζόμενο

Θέλουμε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας ποιότητας που να μην επιτρέπουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Θέλουμε σχολειά σύγχρονα για τα παιδιά μας και τους δασκάλους

Θέλουμε τα προϊόντα μας να έχουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Ονομασία Προέλευσης.

Θέλουμε να διευκολύνουμε τον επιχειρηματία να επενδύσει και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης.

Θέλουμε τουριστικούς προορισμούς με ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δίπλα στον πολίτη. Έχουμε πλήρη επίγνωση των αναγκών του.

Την ανάγκη του για νερό. Δε νοείται το 2010 να υπάρχει δημότης του Δήμου που να μην έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Δεσμεύομαι προσωπικά: ΝΕΡΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Την ανάγκη του για καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον. ΌΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΜΙΚΡΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Την ανάγκη του να προστατεύει και να προάγει τον πολιτισμό μας.

Την ανάγκη του να αθλείται και να βρίσκει διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης.

Την ανάγκη του να μετακινείται απρόσκοπτα στα όρια του Δήμου. Να επισκέπτεται τις περιουσίες του. Με μια σειρά έργων οδοποιίας και αγροτικής οδοποιίας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. Και να σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου με ΣΕΒΑΣΜΟ

Στο μυαλό το δικό μου η λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ έχει μεγάλη αξία. Είναι συνώνυμη της λέξης ΑΞΙΑ.

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών και κτίζουμε πάνω σε αυτό το δικό μας.

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ το μόχθο των ανθρώπων του τόπου μας

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τις απόψεις όλων των συμπολιτών μας. Για μας όλοι κρύβουν μια ΑΞΙΑ μέσα τους. Τους καλούμε να συμβάλουν ενεργά, ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ το περιβάλλον και τον τόπο που μας φιλοξενεί.

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ την ΑΞΙΑ των ανθρώπων μας.

Φίλες και φίλοι

Ζητώ την ψήφο γιατί ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ, ΌΧΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΙΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ζητώ την ψήφο σας γιατί σκοπεύω ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΩ το Δήμο. Όχι να χαρακτηριστώ Δήμαρχος δυο μηνών. Τον τόπο τον ξέρω. Τα προβλήματα τα ξέρω. Γνώση για να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα υπάρχει. Όρεξη για δουλειά υπάρχει.

Στις 7 του Νοέμβρη στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: