Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μανώλη ΚΟΚΟΣΑΛΗ
στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ


Ερ.: Ποια θεωρείτε πως είναι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα του νέου δήμου που πρέπει να επιλυθούν άμεσα και ποιες οι πρώτες βασικές ενέργειες σας γι’ αυτά;

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά. Και είναι εξίσου σημαντικά όλα. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μόνον δυο. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα ζητούμενο. Τους τρόπους που θα επιλέξουμε για να λύσουμε προβλήματα. Τώρα που τα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας μεγάλωσαν μεγαλώνουν και τα προβλήματα. Από την άλλη πλευρά όμως, τώρα είμαστε πιο ισχυροί και μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω πως ο στόχος θα πρέπει να είναι ένας. Να αναδείξουμε την ταυτότητα του τόπου μας. Τα προϊόντα μας να αποκτήσουν ...ονομασία προέλευσης. Το τουριστικό μας προϊόν να αποκτήσει ονομασία προέλευσης. Το πολιτισμικό προϊόν να αποκτήσει ονομασία προέλευσης. Με απλά λόγια πρέπει να δείξουμε στον έξω κόσμο, ότι υπάρχουμε στον χάρτη, όχι απλά στίγμα, αλλά ως ένα πρότυπο Δήμου σε όλα τα επίπεδα.


Ερ.: Ποιες είναι οι κυρίαρχες προτεραιότητες σας εφόσον εκλεγείτε;

Αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια ερώτηση κρύβει πολλές παγίδες. Διότι τη Διοίκηση ενός Δήμου, αν δεν την αντιληφθεί κάποιος σφαιρικά θα αποτύχει. Στο τέλος της ημέρας, η συνολική εικόνα είναι εκείνη που μετράει. Συνεπώς, προτεραιότητα είναι τα πάντα. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ο τρόπος που θέτει κανείς προτεραιότητες και τις υλοποιεί. Ο δικός μου ο τρόπος στηρίζει το ΕΜΕΙΣ κι όχι το ΕΓΩ. Θέλω να πω ότι έχουμε καθήκον να επιδιώκουμε τη συνεργασία. Στο αγώνα ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο, τα προβλήματα του τόπου, δεν περισσεύει κανείς. Κι επειδή μου αρέσει να συνοδεύω τα λόγια με πράξεις, σας αποκαλύπτω μια σκέψη μου. Την επομένη των εκλογών – αν είμαι δήμαρχος θα προσκαλέσω όλους όσους θήτευσαν δήμαρχοι τα προηγούμενα χρόνια στους δήμους που ενώθηκαν – Αρχανών, Αστερουσίων, Ν. Καζαντζάκη – για να συστήσουμε μια “Επιτροπή Σοφών” για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των εμπειριών τους.

Ερ.: Για ποιο λόγο οι πολίτες να ψηφίσουν εσάς κι όχι κάποιον άλλο συνδυασμό;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που καλύτερα να απευθύνετε στους ίδιους τους πολίτες. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι να προσέξουν ποιος είναι ο Κοκοσάλης. Ποια είναι η πορεία του στην Αυτοδιοίκηση. Ποια είναι η επιστημονική κι επαγγελματική του κατάρτιση. Ποιο είναι το ήθος και η μέχρι τώρα στάση του στην κοινωνία. Ξέρετε πολύ καλά. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Ερ.: Ποιο θεωρείτε πως είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα ως υποψήφιος δήμαρχος;

Με καλείτε να περιαυτολογήσω και δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Θα έλεγα όμως ότι κάθε συνυποψήφιος μου έχει πλεονεκτήματα, όπως έχει και μειονεκτήματα. Για αυτό κι επιμένω στην έννοια της συνεργασίας. Αλλά η συνεργασία, προϋποθέτει σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλο. Και χωρίς αλληλοσεβασμό δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ΑΞΙΑ για τον τόπο μας. Που είναι κι η βασική προτεραιότητα σε τελική ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: